Opleiding

Eefke is afgestudeerd aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag, hoofdvak harp. Zij begon op negenjarige leeftijd met harpspelen. Na twee jaar werd Eefke toegelaten op de jong talent afdeling van het conservatorium in Amsterdam. De jong talent opleiding heeft ze verder gevolgd in Utrecht en Den Haag, waar ze uiteindelijk de HBO-opleiding volgde, en is afgestudeerd in 2008.

In 2015 studeerde Eefke af aan het Codarts, Hogeschool voor de kunsten te Rotterdam; Bachelor of Music in Education. Hiermee is zij eerstegraads bevoegd docent. Op dit moment is Eefke werkzaam als docent Muziek in het onderwijs.

Prijzen, lessen en masterclasses

Eefke heeft prijzen gewonnen bij het SJMN concours en het Prinses Christina Concours.

Eefke heeft lessen en masterclasses gevolgd bij  Machteld Kerkmeester, Erika Waardenburg, Mapje Keereweer, Nicolette Schaap, Ernestine Stoop, Brigitte Sylvestre, Hugh Webb, Daphne Boden, Edward Witsenburg en Isabelle Perrin.

Eefke en muziek

“Muziek, met in het bijzonder de harp, is als een rode draad door mijn leven en ook een leidraad geworden. Muziek is onderdeel van de mens en de natuur, het is geen exact vak. Muziek voel je, is niet altijd uit te leggen. In de jaren muziek maken en muziekles geven is de fascinatie ontstaan: hoe leren mensen nu muziek te maken? In alle verschillende culturen zijn er fantastische dingen gaande op muziekgebied. Mijn droom is dat alle mensen muziek zich eigen kunnen maken. Muziek is een universele taal en tegelijkertijd ook heel persoonlijk. Positieve ervaringen met het leren bespelen van een muziekinstrument zijn essentieel. Dit klinkt simpel maar is het niet. Muziek maken en horen en voelen is net zo menselijk als eten en drinken. Maar ook net zo belangrijk. Daarom adem ik muziek, muziek is een onderdeel van mijn zijn, of ik nu wil of niet. Mijn missie is om zo veel mogelijk mensen de kans te bieden zichzelf op muziekgebied te begeven, muziek te gaan begrijpen, en plezier en kracht uit muziek te halen”